DGB Energie is een succesvolle, snelgroeiende dienstverlener. In de markt wordt DGB Energie gewaardeerd vanwege de persoonlijke benadering en de hoogwaardige klantenservice. Er werken ongeveer 150 mensen. Werken bij DGB Energie betekent zelfstandig werken in een ondernemend, hoogopgeleid team. Zelf oplossend vermogen is een must, de lijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen inbreng. Om de groeidoelstellingen van DGB Energie te realiseren, zijn wij voor deze organisatie op zoek naar kandidaten voor de functie van:

BEDRIJFSJURIST (WO/HBO+)

‘analytisch – juridisch – communicatief’

Functieomschrijving

Als bedrijfsjurist zorg je ervoor dat binnen DGB Energie juridische zaken goed verlopen. Je analyseert juridische vraagstukken en lost deze op. Je fungeert als sparringpartner en adviseur van de directie en bent tevens praktisch bezig met het uitzoeken en oplossen van juridische zaken. De kwesties waar je je mee bezig houdt zijn van diverse aard. Denk hierbij aan onderhandelen, redigeren en beoordelen van allerlei contracten, overnames en fusies en corporate governance. Tenslotte onderzoek je juridische aspecten en mogelijke gevolgen van bedrijfsmatige ontwikkelingen voor de organisatie. Indien nodig lever je een bijdrage aan gerechtelijke procedures.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht met voorkeur ervaring in ondernemingsrecht. De functie is geschikt voor ervaren juristen, maar ook startende juristen worden uitgenodigd te reageren. Logischerwijs hoort bij deze functie dat je bepaalde periodes buiten kantooruren stand-by zal moeten staan.

Verder beschik je over een oplossingsgerichte werkhouding: je houdt ervan om juridische zaken tot op de bodem uit te zoeken en om te komen met de meest praktische en bruikbare oplossing. Kwaliteit, eerlijkheid en transparantie staan bij jou hoog in het vaandel, op zowel inhoud als serviceniveau. Je bent een nuchtere persoonlijkheid die goed benaderbaar is. Graag denk je met anderen mee, maar je bent standvastig en overtuigend in je manier van adviseren. Je toont initiatief, bent opbouwend kritisch en werkt nauwkeurig. Je bent in staat om aan te voelen wanneer je afstemming en overleg zoekt met directie en wanneer je zelf knopen doorhakt.

Ons aanbod

 • Een salaris dat aansluit bij jouw functie, kennisniveau en werkervaring;
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en stappen te zetten;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Personeelsuitjes, gezamenlijke donderdagmiddaglunch en een prettige sfeer op kantoor.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden over deze functie als Bedrijfsjurist en lijkt het jou wat om aan het werk te gaan bij DGB Energie? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in of stuur jouw motivatiebrief en cv naar solliciteren@dgbenergie.nl.

  Aanhef

  Uw voornaam (verplicht)

  Uw achternaam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode en plaats (verplicht)

  ,

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Curriculum Vitae (verplicht)

  Motivatiebrief (verplicht)

  Foto (verplicht)

  Opmerkingen