Zonne-energie is onder andere een belangrijke bron voor hernieuwbare energieopwekking. Met andere woorden duurzame energie. Door middel van zonnepanelen wordt zonne-energie omgezet in stroom. Op deze manier kunt u dus zelf duurzame energie opwekken. Zodoende heeft Café Restaurant Bellevue in Chaam zonnepanelen aangeschaft via DGB Energie. Nieuwsgierig waarom onze klant heeft gekozen voor zonnepanelen in samenwerking met DGB Energie?

In gesprek met Victor Hendriks van Café Restaurant Bellevue in Chaam

Victor Hendriks heeft zonnepanelen aangeschaft via DGB Energie. Wij waren benieuwd hoe het hem is bevallen en zijn daarom in gesprek gegaan. Sinds 1991 heeft Victor, een horecaman in hart en nieren, het beheer van het karakteristieke dorpscafé in handen. Voor hen de vierde generatie alweer. Al jarenlang verzorgen zij feesten, partijen en catering op locatie. Zijn vader, Tjeerd Hendriks was van 1964 tot 1991 aan het roer. In deze periode diende het pand ook nog als hotel. Chaam is onder andere bekend van de wielerronde ‘de acht van Chaam’, welke jaarlijks op woensdag na de Tour de France wordt georganiseerd. Ook de nacht van Chaam mag daarbij niet ontbreken voor de horeca en inwoners.

Zelf energie opwekken

Al enige tijd liep Victor rond met het idee om zijn eigen energie op te gaan wekken. Niet alleen vanuit een duurzaamheidsoogpunt maar ook omdat de fiscale regelingen zeer aantrekkelijk voor hem waren. Zodoende is hij zich gaan oriënteren en koos voor DGB Energie. Een belangrijke reden voor Victor was dat hij al jaren tevreden klant is bij DGB Energie. ‘’Vanwege het persoonlijke contact en het vertrouwen dat ik van DGB Energie gewend ben. Daarnaast was alles onder één dak geregeld hebben een toegevoegde waarde. Alle informatie is netjes uitgelegd. Maar bovenal is ook een eerlijke berekening gemaakt die in mijn voordeel was’’. Volgens Victor krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn indien er vragen zijn. Iemand die weet wat u bedoeld omdat u bij DGB Energie geen nummer bent.

Registreren opwekking zonnepanelen

Inmiddels een ruime tijd later en het op maat gemaakte zonnepanelensysteem draait perfect. De opwekking van de zonnepanelen houdt Victor elke maandagavond bij. Want hij registreert hoeveel uur aan opwekking op een dag is en wat het piekmoment is van de opwekking. Hiervoor gebruikt hij een schrift. Volgens Victor doet hij dit omdat hij wil kunnen ervaren en ontdekken. Zo kan hij namelijk overzichten maken en per maand of per jaar vergelijken. Één ding is zeker, Victor is meer dan tevreden over het afgeleverde vakwerk!

”Beter geld op het dak leggen dan op de bank zetten”

Victor Hendriks

Opwekking volgen via Smartphone

De vader van Victor doet het anders. Tjeerd heeft namelijk ook zonnepanelen laten installeren via DGB Energie waarbij hij de opwekking kan volgen via zijn Smartphone. Voor hem was de aanschaf vrij helder: beter het geld op het dak leggen dan op de bank weg zetten. Naast zonnepanelen via DGB Energie heeft hij een Solarlog voor de registratie van de opwekking. Deze is vervolgens gekoppeld met de telefoon waardoor hij de registratie op elk moment kan zien.