Wellicht heeft u het nieuws al gehoord? DGB Energie heeft recent voorgenomen om naar de beurs te gaan. De Groene Belangenbehartiger (DGB) onderneemt verder onder de vleugels van VNC. VNC is een beursfonds en staat voor ‘Verenigde Nederlandse Compagnie’ NV. In het kader van de beursgang was DGB directeur Mark Logtenberg uitgenodigd een lezing te geven op het Beursgenoten Symposium. Met succes presenteerde hij DGB Energie op het vierde Beursgenoten symposium in Noordwijk.

Beursgenoten organiseert regelmatig een symposium die specifiek is bedoeld voor zijn leden. Oftewel beursgenoten onder elkaar. Het is een unieke formule die in bestaande, nieuwe of opkomende markten met een kritische blik zoekt naar beleggingen die kansen bieden. Afgelopen maandag vond het vierde Beursgenoten symposium plaats in Hotel van Oranje in Noordwijk. Een mooie gelegenheid voor DGB directeur Mark Logtenberg om DGB Energie te introduceren. De gastvrouw was wederom Tineke Verburg, een oude bekende van actualiteitenprogramma’s op TV. Geert Schaaij, de organisator, presenteerde zijn marktvisie en enkele opvallende aandelen. Vervolgens kwamen andere interessante gastsprekers zoals Edwin Wierda (bekend van RTL Businessclass aan tafel), Selwyn Duijvestijn (MountainShield Capital Fund), Dirk-Jan Takke (NLinvesteert) en Charles Groenhuijsen (voormalig Amerika correspondent van de NOS).

Ambitie om te groeien

Mark was de eerste gastspreker van de avond. Allereerst feliciteerde hij Geert Schaaij met het 10-jarig bestaan van Beursgenoten, voor hij met zijn lezing begon. Vol enthousiasme werd vervolgens verteld over wie DGB Energie is en de ambitie: “een groeistrategie waarbij we dicht bij ons zelf blijven”. Door goede organische groei en strategische bedrijfsovernames wil DGB nog harder groeien. Met de overname door VNC wordt makkelijker toegang verkregen tot de kapitaalmarkt. Voor DGB Energie is de tijd aangebroken om de volgende stap te zetten om naast de agrarische sector ook de consumenten en zakelijke markt te voorzien van (agrarische) energie.

‘’Vanuit de collectiviteitsgedachte koopt DGB Energie groene stroom in bij de agrarische sector, van boeren zelf. Denk hierbij aan biomassa, zon-, wind- of waterkracht. Veelal in Nederland, maar ook in Noord-Europa. Deze drang naar collectiviteit komt met de voorgenomen stap met VNC goed tot zijn recht. Gezamenlijk streven we naar een nog grotere beleving van deze collectiviteitsgedachte’’.

In Noordwijk was Suze Mens van RTL Business Class aanwezig voor de opnames van een reportage. Deze wordt zondag 27 november 2016 uitgezonden. Het Financieel Dagblad heeft het Beursgenoten Symposium ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De zaal was volledig uitverkocht en behaalde een aantal van 500 mensen. Mooi om te zien hoe actief het publiek was. Gezien de grote hoeveelheid positieve reacties en interactie is te concluderen dat het Beursgenoten Symposium in Noordwijk een topavond was! Lees hier meer over de collectiviteitsgedachte bij de andere Beursgenoten symposia.

Wordt eigenaar van uw eigen DGB energie

Aan de ene kant is het simpelweg mogelijk om (agrarische) Gas en Elektra af te nemen bij DGB Energie, maar het is nu ook mogelijk om aandelen te kopen van VNC. Daarmee wordt u mede-eigenaar van DGB Energie. U wordt dus letterlijk eigenaar van uw eigen energie. Dit geldt zowel voor u als consument of als bedrijf. U profiteert van de eventuele winstuitkering, als aandeelhouder van het bedrijf, en ontvangt dit als dividend waardoor een eerlijke prijs verzekerd is. DGB Energie loopt hiermee voorop in Nederland. Kortom in samenwerking met Geert Schaaij en VNC NV wordt het mogelijk dat “een Oer Nederlands bedrijf in Nederlandse handen is en blijft, namelijk in die van uzelf”.

Wilt u ook meedenken vanuit de collectiviteitsgedachte? Wordt klant van DGB Energie en bespaar op uw maandelijkse kosten voor zowel Gas en Elektra. Én bemachtig alvast aandelen van VNC!