Wellicht heeft u het nieuws al gehoord? Recent heeft de DGB Groep voorgenomen om naar de beurs te gaan. DGB, ook wel bekend als ‘’De Groene Belangenbehartiger’’, onderneemt verder onder de vleugels van VNC. VNC is een beursfonds en is de afkorting van Verenigde Nederlandse Compagnie NV. Hoog tijd dus om de beursgang van de DGB Groep toe te lichten op het Beursgenoten symposium.

Beursgenoten organiseert regelmatig een symposium die specifiek is bedoeld voor zijn leden. Oftewel beursgenoten onder elkaar. Beursgenoten is een unieke formule die in bestaande, nieuwe of opkomende markten met een kritische blik zoekt naar beleggingen die kansen bieden. Afgelopen maand hebben symposia plaatsgevonden op diverse locaties in Nederland. Onder andere in Wolvega, Zwolle en Sint-Michelsgestel. De gastvrouw van deze avonden was Tineke Verburg, een oude bekende van de actualiteitenprogramma’s op TV. Zoals gewoonlijk presenteerde organisator Geert Schaaij tijdens deze bijeenkomsten zijn marktvisie en enkele opvallende aandelen. Maar ook werden interessante gastsprekers uitgenodigd om een lezing te geven. Een mooie aanleiding dus om de DGB Groep te introduceren. De directeur, Mark Logtenberg, was de eerste gastspreker. Hij had een krachtig verhaal over wie de DGB Groep is en wat het wil bereiken : “een groeistrategie waarbij we dicht bij ons zelf blijven”. Maar bovenal de kern in zijn lezing was de collectiviteitsgedachte:

Vanuit de collectiviteitsgedachte koopt DGB Energie groene stroom in bij de agrarische sector, van boeren zelf. Denk hierbij aan biomassa, zon-, wind- of waterkracht. Veelal in Nederland, maar ook in Noord-Europa. Deze drang naar collectiviteit komt met de voorgenomen stap met VNC goed tot zijn recht. Gezamenlijk streven we naar een nog grotere beleving van deze collectiviteitsgedachte. Naast de levering van Energie zijn wij ook actief op het gebied van zonne-energie. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat boeren hun daken van zonnepanelen kunnen voorzien. Een andere tak binnen de DGB groep richt zich op de voedselproductieketen, welke sterk gerelateerd is aan de agrarische sector. Hieronder vallen de handelsnamen Varkenspost.nl, IKB Nederland en Producert“

Maar wat betekent dit nu voor u?

Aan de ene kant is het simpelweg mogelijk om (agrarische) Gas en Elektra af te nemen bij DGB Energie, maar het is nu ook mogelijk om aandelen te kopen van VNC. Daarmee wordt u mede-eigenaar van DGB Energie. U wordt dus letterlijk eigenaar van uw eigen energie. Dit is zowel voor u als consument of als bedrijf mogelijk. U profiteert van de eventuele winstuitkering, als aandeelhouder van het bedrijf, en ontvangt dit als dividend waardoor een eerlijke prijs gegarandeerd is. Hiermee loopt de DGB Groep voorop in Nederland. Kortom in samenwerking met Geert Schaaij en VNC NV wordt het mogelijk dat “een Oer Nederlands bedrijf in Nederlandse handen is en blijft, namelijk in die van uzelf”.

Het programma van de avonden bestond verder uit gastsprekers Edwin Wierda (bekend van RTL Businessclass aan tafel), Dirk-Jan Takke (NLinvesteert) en Charles Groenhuijsen  (voormalig Amerika correspondent van de NOS). Tot slot werd een uitgebreide vragenronde gehouden. De DGB Groep kijkt terug op drie succesvolle Beursgenoten symposia. Geweldig om te zien hoe enthousiast het publiek was over de lezing van Mark. Dit resulteerde in een druk bezette stand waar men de gelegenheid kreeg om meer informatie te vergaren. Vooral tijdens de pauze en na afloop van het programma waarin ruimte was om te netwerken. Maandag 7 november a.s. vind het laatste symposium plaats in Noordwijk.

Wilt u ook meedenken vanuit de collectiviteitsgedachte? Wordt klant van DGB Energie en bespaar op uw maandelijkse kosten voor zowel Gas en Elektra. Of bemachtig alvast aandelen van VNC!