Komt het u ook bekend voor: energie prijzen vergelijken, hoe doe ik dat? Oftewel hoe kan ik de tarieven voor gas en elektra op een reële, maar simpele manier vergelijken? In de praktijk blijkt dit een behoorlijke opgave. Verschillende energieleveranciers proberen op diverse manieren aanbiedingen of acties uit te lichten. Met als gevolg dat u zoveel prijzen voorbij ziet komen, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. DGB Energie helpt u graag bij het energie vergelijken. Dus gas en elektra vergelijken.

Energie prijzen vergelijken betekent voor u besparen

Een belangrijk uitgangspunt bij energie tarieven vergelijken is een eerlijke vergelijking. Maar wat betekent dit? Allereerst is het goed om te weten hoe de energiemarkt in elkaar zit. Lees meer over marktontwikkelingen in de energiemarkt. Het is namelijk een termijnmarkt waarin energieprijzen per dag kunnen wijzigen. Dit houdt in dat u tarieven uit het verleden niet kunt vergelijken met de huidige energie tarieven.

Wij adviseren om de ‘kale’ energieprijzen te vergelijken en alle bijkomende kosten zoals energiebelasting, transportkosten en netbeheerkosten achterwege te laten. De reden hiervoor is dat deze bijkomende kosten bij iedere energieleverancier gelijk zijn. Daarnaast worden voornamelijk contracten aangeboden voor één, twee of drie jaar. Zorg ervoor dat u de juiste tarieven naast elkaar legt. Tot slot moet u rekening houden bij het vergelijken van gastarieven. Nederland is ingedeeld in tien gasregio’s. Per gasregio wordt een andere regiotoeslag berekend. Let dus goed op dat de juiste gasregio’s vergeleken worden.

Op bovenstaande wijze kunt u het eerlijkst energie tarieven vergelijken.

Belangrijkste punten bij het energie prijzen vergelijken op een rijtje:

Tip 1: ‘’Kale’’ leveringstarieven vergelijken.

Vergelijk op basis van de “kale” leveringstarieven. Dit zijn de tarieven per kWh en m³ zonder de energiebelastingen, netbeheerkosten en BTW. Deze kosten worden bepaald door de overheid en toezichthouder ACM en zijn daarom bij elke energieleverancier gelijk.

Tip 2: Juiste jaarcontracten vergelijken.

Vergelijk tarieven met dezelfde contractduur. Bij DGB Energie bieden we vaste contracten met looptijden van 1, 2 en 3 jaar aan. Per contractduur verschillen de tarieven. Kijk dus goed of u met de juiste contractduur vergelijkt.

Tip 3: Juiste tarieven energie (vast of variabel) vergelijken.

Kijk tijdens de vergelijking goed naar de periode waarin de tarieven geldig zijn, dit kan per energieleverancier verschillen. Bij DGB Energie werken we met weektarieven. Elke maandagmiddag bepalen wij onze tarieven. Er zijn ook energieleveranciers die bijvoorbeeld maandelijks of dagelijks hun tarieven aanpassen.

Tip 4: Energie tarieven uit gelijke gasregio’s vergelijken.

Houd bij het vergelijken van gastarieven rekening met de gasregio toeslag. Nederland is ingedeeld in tien gasregio’s en per gasregio wordt een andere regiotoeslag berekend. Let dus goed op dat u met de juiste gasregio vergelijkt. Kijk hier in welke regio u zit.

Tip 5: Het vastrecht vergelijken

Naast de leveringstarieven betaalt u bij de meeste energieleveranciers ook vaste leveringskosten, het vastrecht. Let er bij het vergelijken op dat dit bedrag per energieleverancier kan verschillen.

Bij DGB altijd GROENE stroom

DGB Energie biedt eenvoud en transparantie. U ontvangt altijd groene stroom zonder extra toeslag. Wij werken enkel met VASTE contracten die wekelijks worden bepaald. Op moment van instappen profiteert u dus van marktconforme tarieven! Vervelende verrassingen door eventuele tussentijdse stijgingen worden hiermee voorkomen. Tevens biedt DGB Energie de mogelijkheid om uw energiezaken ONLINE te regelen via MIJN PORTAAL. Op uw persoonlijke pagina kunt u 24-uur per dag en 7 dagen in de week onder andere uw energieverbruik, uw meterstanden en uw gas en elektra contract inzien. Daarnaast is het mogelijk om alle persoonlijke leveringsadressen in één factuur per product te verzamelen. Voorschotnota’s en jaarafrekeningen zijn op elk gewenst moment inzichtelijk. Lees meer over DGB Energie.

Stap nu in voor gunstige tarieven

Wist u dat u nu al een contract voor volgend jaar kunt afsluiten? DGB Energie maakt het mogelijk om nu al in te stappen tegen gunstige tarieven! U profiteert daardoor van hoge besparingen op Gas en Elektra. Bekijk de huidige tarieven energie: gas en elektra. Via onze digitale omgeving ‘Mijn Portaal’ kunt u als klant al uw energiezaken op elk gewenst regelen. Zodoende ontvangt u ruim voor afloop van uw contract uw verlengingsvoorstel via ‘’Mijn Portaal’’.

Bent u nog geen klant maar wilt u wel graag profiteren van een hoge besparing op gas en elektra? Vraag nu uw persoonlijke actiecode aan en meld u simpelweg aan via de website. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.