Bij DGB Energie kunnen we groene stroom leveren en hebben we de afgelopen 10 jaar vele zonnepanelen laten installeren bij onze klanten (klik hier voor onze gerealiseerde zonnepanelen projecten). Dit betreffen zowel grootschalige zonnepanelen projecten als zonnepanelen op woonhuizen. Een gedeelte van deze zonnestroom wordt weer gebruikt om ons stroomaanbod verder te vergroenen.

Groene stroom van een zonnepanelen systeem uit Hellendoorn (Overijssel)

Groene stroom

Groene stroom is populair in Nederland, maar liefst 70% van alle huishoudens in Nederland gebruikt het. En waarom? U houdt op deze manier rekening met het klimaat en duurzaamheid. Stroom verbruikt u toch, waarom zou u dan niet kiezen voor een verantwoorde keuze.

Juist daarom hebben wij in 2013 al besloten om aan onze klanten groene stroom te kunnen leveren. Op deze manier dragen wij samen met onze klanten een steentje bij aan een groene toekomst en een daling van de CO² uitstoot op! Klik hier  voor het stroometiket met de samenstelling van de stroom die wij geleverd hebben aan onze klanten.

Groene stroom van een zonnepanelen project uit Wierden (Overijssel)

Groene stroom van een zonnepanelen project uit Heino (Overijssel)

Foto zonnepanelen bovenaf 2
energie prijzen vergelijken dgb spaarvarken

Energie besparen met DGB Energie

DGB Energie staat voor Eerlijke Energie en dit betekent een eerlijk energie advies voor onze klanten. Energie die u kunt besparen, hoeft u niet in te kopen en verlaagt direct uw energierekening. DGB Energie wil u graag helpen om zoveel mogelijk energie te besparen. Wij hebben een aantal overzichten en advies op een rijtje gezet om u te kunnen helpen bij het besparen op uw energierekening. Daarnaast heeft de Rijksoverheid ook een aantal tips en adviezen op een rij gezet. Kijk hiervoor ook op https://www.zetookdeknopom.nl/.

Appels met peren1

Tips om energieprijzen te vergelijken

U herkent het probleem waarschijnlijk wel: hoe kan ik de tarieven voor gas en elektra op een goede manier vergelijken? Dit blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig te zijn. Door verschillende aanbieders worden op vele verschillende manieren aanbieders uitgelicht, maar daarbij worden zoveel prijzen genoemd dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Energie prijzen vergelijken betekent voor u besparen

Wij van DGB Energie willen u hier graag bij helpen. Het is belangrijk om de energietarieven op een eerlijke manier te vergelijken. Wat belangrijk is om te weten is dat de energieprijzen per dag kunnen wijzigen. Tarieven uit het verleden kunt u zodoende niet vergelijken met de huidige tarieven. Wij raden u aan om de ‘kale’ energietarieven, de leveringstarieven, te vergelijken en alle bijkomende kosten, zoals energiebelasting en transpostkosten achterwege te laten. Deze kosten zijn bij elke energieleverancier gelijk. Veelal worden er contracten aangeboden voor één, twee of drie jaar. Zorg ervoor dat u de juiste tarieven naast elkaar legt.

Onze tarieven worden wekelijks bepaald, zodat u op het moment van instappen van de meest actuele prijzen profiteert!

Klantbeoordelingen dgb energie
  • favicon Tip 1: ‘Kale’ leveringstarieven vergelijken

    Vergelijk op basis van de “kale” leveringstarieven. Dit zijn de tarieven per kWh en m³ zonder de energiebelastingen, netbeheerkosten en BTW. Deze kosten worden bepaald door de overheid en toezichthouder ACM en zijn daarom bij elke energieleverancier gelijk.

  • favicon Tip 2: Juiste jaarcontracten vergelijken.

    Vergelijk tarieven met dezelfde contractduur. Bij DGB Energie bieden we vaak vaste contracten met verschillende looptijden aan. Per contractduur verschillen de tarieven. Kijk dus goed of u met de juiste contractduur vergelijkt.

  • favicon Tip 3: Juiste tarieven energie (vast of variabel) vergelijken.

    Kijk tijdens de vergelijking goed naar de periode waarin de tarieven geldig zijn, dit kan per energieleverancier verschillen. Bij DGB Energie werken we met weektarieven. Elke maandagmiddag bepalen wij onze tarieven. Er zijn ook energieleveranciers die bijvoorbeeld maandelijks of dagelijks hun tarieven aanpassen.

  • favicon Tip 4: Het vastrecht vergelijken

    Naast de leveringstarieven betaalt u bij de meeste energieleveranciers ook vaste leveringskosten, het vastrecht. Let er bij het vergelijken op dat dit bedrag per energieleverancier kan verschillen.

Tips om energie te besparen

Energiezaken regelen heeft niet voor iedereen de prioriteit. Desondanks is dit een belangrijke kostenpost in uw dagelijkse leven. DGB Energie denkt net even anders en wil het u zo makkelijk mogelijk maken. Maar vooral ook door u te helpen besparen op uw totale energiekosten! Benieuwd hoe dit mogelijk is, zonder dat het u teveel tijd kost? Hieronder vindt u de DGB Energie bespaartips om te kunnen besparen op de energiekosten:

  • favicon Vergelijk uw energieprijzen. Hierboven leest u 4 tips om te kunnen besparen op uw energieprijzen.

  • favicon Investeer in duurzame energie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, een zonneboilersysteem of infraroodpanelen

  • favicon Investeer in het isoleren van uw woning. Kleine aanpassingen zoals het afsluiten van naden en kieren met een tochtstrip of een tochtborstel of door folie achter de radiatoren te plakken kunnen soms al veel opleveren.

  • favicon Met een energiemeter of een energieverbruiksmanager heeft u beter zicht op het energieverbruik.

  • favicon Let bij de aanschaf van een apparaat op het energieverbruik of het vermogen van het apparaat. Een energielabel kan u helpen een keuze te maken tussen verschillende modellen. Kies bij lampen bijvoorbeeld voor energiezuinige led lampen en kies bij een nieuwe kraan of douche voor een energie- en waterbesparende mengkraan en/of waterbesparende douchekop.

  • favicon Laat lampen niet onnodig branden. Dit kan door bijvoorbeeld een timer te zetten op de lampen of door lampen uit te zetten wanneer er niemand in de ruimte is.

  • favicon Gebruik apparaten in een eco-modus of een energiebesparingsmodus.

  • favicon Laat apparaten na gebruik niet in een standby modus staan. Hierdoor ontstaat sluipverbruik. Dit kan voorkomen worden door het apparaat goed uit te zetten of de stekker uit het stopcontact te trekken.

  • favicon Doe regelmatig onderhoud aan apparaten. Denk hierbij aan het regelmatig ontdooien van de diepvries, controleren van de sluitstrips en kitranden, ontkalken van verschillende apparaten, ventilatie openingen en -roosters schoonmaken en het tijdig vervangen van oudere (minder energiezuinige) apparaten.

  • favicon Laat apparaten niet aan de lader wanneer ze volledig opgeladen zijn. Dit voorkomt sluipverbruik en reduceert brandgevaar (bij ondeugdelijke/niet-originele opladers).

  • favicon Zet de verwarming of thermostaat lager en/of trek warmere kleding aan. Vooral ’s nachts, wanneer de ramen open staan of wanneer er niemand in de ruimte kan de verwarming of thermostaat uit of lager gezet worden om te besparen op het energieverbruik.

  • favicon Bij grote energieverbruikers kan regelmatig een grote besparing gerealiseerd worden. Grote energieverbruikers zijn een elektrische boiler, tuinvijverpomp, elektrische kachel, waterbed, vloerverwarmingspomp, biertap, airconditioner of oudere veelgebruikte apparaten. Vooral een grote televisie, koelkast, vriezer, wasdroger, vaatwasser of een kookplaat zijn vaak grote energieverbruikers wanneer deze enkele jaren oud zijn.

  • favicon Probeer het gebruik van warm water te beperken door korter en minder heet te douchen en te douchen in plaats van in bad te gaan.

  • favicon Hou de gordijnen ’s winters en als het donker is zoveel mogelijk gesloten. Zorg er daarnaast voor dat de gordijnen niet voor een radiator hangen. Ook wanneer meubels en andere spullen voor een radiator staan, zal de radiator minder goed werken.

  • favicon Ontdooi ingevroren producten in de koelkast. De koelkast gebruikt de lage temperatuur van het ingevroren product om de koelkast op de gewenste temperatuur te houden.