De korte lijntjes bij DGB past bij de agrarische sector!

Sinds 1400 zijn er al vele generaties Leferink met een agrarisch bedrijf gevestigd aan de straat met dezelfde naam. De eerste generaties hielden zich bezig met een gemengd bedrijf waaronder koeien, varkens en kippen. Maar momenteel ligt de focus alweer acht jaar op het bestieren van een melkveebedrijf.

Het ouderlijk huis staat er nog steeds maar Gerard Leferink woont met zijn vrouw Kelly en hun drie jonge kinderen in een aangrenzend nieuw huis, vanaf de weg bekeken gesitueerd voor het bedrijf. De taakverdeling is helder, daar waar Gerard zich voor honderd procent kan richten op het praktische gedeelte in de stallen, houdt Kelly zich bezig met haar uren in de Zorg, de administratie en allerlei kleine klusjes binnen het bedrijf. “Het is maar net wat me voor de voeten komt”.

Het is alweer zo’n tien jaar geleden dat het echtpaar in contact kwam met DGB Energie Hardenberg. Het was een accountmanager die het bedrijf een bezoekje bracht en hen kennis liet maken met De Groene Belangenbehartiger. “De tarieven bleken al snel veel lager te liggen dan waar wij op dat moment mee te maken hadden. Dus voor ons logisch dat we de overstap toen gingen maken”, aldus Gerard.

“Omdat het ons goed bevalt zijn we er eigenlijk niet zoveel mee bezig en kan ik gewoon mijn werk doen. Wanneer we al vragen hebben wordt dit snel beantwoord, dus korte lijntjes. Precies wat ons past binnen de agrarische sector. Nota’s en verlengingsvoorstellen altijd op tijd binnen dus we hoeven hier geen energie in te stoppen”. Een prachtige woordspeling van een tevreden energieklant.

Als energieklant maakt het gezin nu ook al een jaar gebruik van de zonnepanelen via subsidie van de provincie. Ook geregeld door DGB Energie Hardenberg.