Ja, u kunt bij DGB Energie salderen en terugleveren.

Salderen is wettelijk verplicht voor duurzaam opgewekte energie. De salderingsgrens is voor iedereen anders. De salderingsgrens is de hoeveelheid energie die u van DGB Energie geleverd hebt gekregen. U kunt dus nooit meer salderen dan de hoeveelheid energie die u geleverd hebt gekregen.

DGB Energie hanteert de volgende terugleveringsmethode
Bij een dubbel telwerk (hoog en laag registratie) wordt het verbruik van beide telwerken bij elkaar opgeteld, vervolgens wordt het totale verbruik gesaldeerd. Dit houdt in dat een eventueel overschot op het ene telwerk gesaldeerd wordt op het andere telwerk. Bij een enkel telwerk wordt het verbruik gesaldeerd tegen het enkel tarief. Wekt u meer energie op dan dat u verbruikt? Dan ontvangt u een terugleververgoeding van € 0,03025 (inclusief 21% BTW). De terugleververgoeding is exclusief energiebelasting/opslag duurzame energie.

Let op! Dit geldt alleen voor aansluitingen met een maximale waarde van 3 x 80 Ampère. Voor Grootverbruik aansluitingen hanteert DGB Energie andere voorwaarden. Neem hierover contact op met de klantenservice op telefoonnummer: 088 018 04 00.

Voorwaarden voor saldering
Een voorwaarde voor saldering is dat u uw productie installatie aanmeldt bij de netbeheerder. Wanneer uw aansluiting is aangemeld krijgt DGB Energie de gegevens van uw regionale netbeheerder om uw teruglevering en levering met elkaar te salderen. U kunt zich aanmelden via de volgende website: www.energieleveren.nl. Dit is een gezamenlijke website van alle regionale netbeheerders.

Indien u tijdens de Leveringsovereenkomst met DGB Energie het voornemen heeft om elektriciteit terug te leveren aan het net, bijvoorbeeld door gebruik van zonnepanelen, dient u dit onverwijld mede te delen aan DGB Energie. U dient het Informatieformulier Zonnepanelen ingevuld en ondertekend te retourneren. Dit formulier staat op onze website

Lees meer informatie over terugleveren op de website van Consuwijzer of leer meer over zonnepanelen.