Het is een feit! DGB Energie is officieel beursgenoteerd en de Euronext handelsbeurs is afgelopen dinsdag 10 januari door directeur Mark Logtenberg uit Hardenberg geopend. Dit om de succesvol afgeronde overname van DGB energie en De Groene Belangen Behartiger door VNC te vieren. Maar bovenal is symbolisch een startsein afgegeven om verdere invulling aan de strategie van DGB te geven.

Gongceremonie

Dagelijks om klokslag 09.00 uur wordt aan de hand van een gongceremonie de beursdag officieel geopend. Voor deze plechtigheid worden gasten persoonlijk uitgenodigd door de Euronext beurs te Amsterdam. Daarom kreeg directeur Mark Logtenberg de eer om op dinsdagochtend 10 januari klokslag 09.00 uur de beursgong te laten luiden. Deze bijzondere gebeurtenis is niet zomaar voor iedereen mogelijk. Vele prominente gasten zoals ministers, staatssecretarissen, captains of industry, ambassadeurs van charitatieve instellingen en vooraanstaande personen of organisaties gingen hem voor.

Voorafgaand aan de gongceremonie werden alle gasten hartelijk ontvangen in de bestuurskamer van Beursplein 5. Het Management Team van DGB, Geert Schaaij en zijn VNC commissarissen en genodigden waren daarbij aanwezig. Het bestuur Euronext gaf daarna een korte rondleiding waarin een stuk geschiedenis over het gebouw en de handelsvloer werd verteld. Erg interessant welke lange historie er aan vooraf is gegaan. Vervolgens werd het de hoogste tijd om voor te bereiden op de gongceremonie. Exact om 09.00 uur opende Mark Logtenberg de beurs door op de gong te slaan. Via onderstaande video (ook te vinden op ons nieuwe YouTube kanaal) ziet u een registratie van de gongceremonie. Directeur Mark Logtenberg wordt in deze video bijgestaan door zijn vrouw Irma en het volledige DGB Management Team, alsmede door Geert Schaaij, commissarissen VNC en enkele genodigden van VNC. Als laatste werd het gastenboek getekend, waarin bevestigd is dat Mark Logtenberg deze dag de beurs heeft geopend.

 

 

De gongceremonie is niet onopgemerkt gebleven. RTL Z heeft namelijk de gongceremonie live uitgezonden. Ook wordt op de website van Euronext melding gemaakt van dit heuglijk feit. Daarnaast heeft het Financieel Dagblad uitgebreid stilgestaan bij de officiële overname door VNC.

Heuglijk feit

Na afloop van de plechtigheid ontstond al snel een feestelijke sfeer en is deze grote stap gevierd, onder het genot van een hapje en drankje. Al met al een leuke ervaring om op terug te kijken en een mooie start in het nieuwe jaar!