DGB heeft vandaag een groep van 30 leerlingen van het tweede en derde jaar van het groene MBO van de Groene Welle op bezoek gehad. De leerlingen volgen allemaal een agrarische opleiding en zijn daarom bij DGB aan het juiste adres.

De ochtend begon met een inspirerende presentatie over ondernemerschap. Met veel praktijkvoorbeelden heeft Mark Logtenberg, directeur van DGB, de leerlingen op het hart gedrukt dat “het ondernemerschap valt of staat met keuzes maken”. Efficiëntie en effectiviteit zijn hierbij de kernwaarden. Daarbij heeft hij aangegeven dat de belangrijkste eigenschap van een ondernemer eigenwijs zijn is!

Naderhand konden er vragen gesteld worden. Hier werd onder andere de vraag gesteld of je niet heel hard moet zijn als ondernemer. Waarop Mark Logtenberg vervolgens antwoorde dat hij helemaal niet hard is, “maar wel gruwelijk duidelijk”.
“Ondernemen is hard werken, maar dit is niet erg als je het maar leuk vindt”.
Voor een dierenartsassistente in spé werd vandaag duidelijk dat het vak ondernemen toch wel heel erg nuttig kan zijn. Al was het alleen al om later een goede gesprekspartner te kunnen zijn.

Na de presentatie hebben de leerlingen een rondleiding gehad door het Energiecentrum Hardenberg. Zo werd het magazijn bezocht, waar net de vrachtwagen ingeladen werd met meer dan 800 zonnepanelen. Vervolgens hebben de leerlingen de showroom bekeken met ons aanbod aan zonnepanelen en de kantoren boven bezocht.

Een mooie samenwerking tussen de Groene Welle en DGB Energie om de leerlingen te begeleiden naar het groene ondernemerschap. Samen werken we aan een groene toekomst!