Energielabels laten in één oogopslag zien welke apparaten, auto’s en woningen zuinig omgaan met energie. Sinds januari 2015 heeft iedereen een voorlopig energielabel voor zijn woning ontvangen. Dit energielabel is onder andere gebaseerd op het bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over de kansen voor een energiezuinige woning. Daarnaast is het energielabel van belang bij aan- of verkoop van een woning.

Verkoop van uw woning

Wanneer u een huis gaat verkopen bent u als eigenaar verplicht uw ontvangen voorlopige energielabel definitief te maken. Ontbreekt een definitief label bij de verhuur of verkoop van een woning, dan riskeert u een boete van maximaal € 405,00!

Kopen van een woning

Gaat u een huis kopen? Let dan ook goed op het energielabel. Een huis met een groen energielabel (label A of B) kan u veel geld besparen. Een huis die goedkoop is in aanschaf, maar niet zuinig is, kan uiteindelijk duurder uitvallen in het verbruik vergeleken met een duurder huis die wel zuinig is (energielabel A of B). Dit kan in 10 jaar tijd oplopen tot duizenden euro’s.* Heeft het te koop staande huis geen energielabel? Vraag er de verkoper of de verkoopmakelaar om. Als koper heeft u recht op een energielabel.

Uw woning voorzien van een energielabel

DGB Energie is gecertificeerd om een woning of bedrijfspand te voorzien van een energielabel. Onze EPA (Energie Prestatie Advies) adviseurs kunnen uw woning beoordelen en uw woning voorzien van een energielabel. Onze adviseur kan voor uw woning of bedrijfspand een advies op maat maken, zodat u de juiste stappen ondergaat om uw woning energiezuiniger te maken. Hierbij maken we onder andere gebruik van thermografische foto’s, zodat energielekken in uw woning direct zichtbaar worden. Daarnaast kan zonnepanelen een goede optie zijn. Meer informatie hierover vindt u ook op de website van Energie Servicebedrijf Nederland.

 

*Bron: milieu centraal