Modelcontract

Een keuze maken uit verschillende energieleveranciers en contracten kan meer dan lastig zijn. De branchevereniging Energie Nederland heeft daarom samen met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het Modelcontract Energie ontwikkeld.

De opzet en voorwaarden van dit goedgekeurde energiecontract zijn altijd bij alle energieleveranciers gelijk, zodat het voor consumenten gemakkelijker wordt om energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Met het modelcontract energie van DGB Energie bepaalt u zelf de looptijd van het contract en profiteert u van variabele leveringstarieven. Word nu klant en kies voor Modelcontract van DGB Energie.

  • Stroom en Gas
  • Variabele leveringstarieven
  • Opzegtermijn: 30 dagen
  • Gecontroleerd en daardoor goedgekeurd door de ACM

Documenten

Tarievenoverzicht Modelcontract DGB Energie
Modelcontract voorwaarden DGB Energie

Veel gestelde vragen over het modelcontract:

De branchevereniging Energie Nederland heeft namelijk samen met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het Modelcontract Energie ontwikkeld. Dit is een contract waarvan de opzet en de voorwaarden bij elke energieleverancier gelijk zijn, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken. Het modelcontract energie is een energiecontract met variabele energietarieven. Ook heeft dit contract een onbepaalde looptijd en een opzegtermijn van 30 dagen.
Het Modelcontract bestaat uit stroom en/of gas met een variabele prijs en tevens een flexibele looptijd. Opzeggen kan dan gratis met een opzegtermijn van dertig dagen.

Het Modelcontract bestaat dus uit variabele tarieven. Energieleveranciers mogen de prijzen van het Modelcontract twee keer per jaar wijzigen, namelijk op 1 januari en 1 juli. De prijswijzigingen vindt u vervolgens minstens een week van te voren op de website en ook op uw persoonlijke account van Mijn Portaal.

Wanneer u gebruik wilt maken van het Modelcontract, dan kunt u zich aanmelden door contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 088 018 04 00. Zo zijn we van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar.

Op het Modelcontract zijn speciale Modelcontractvoorwaarden van toepassing. Deze zijn door de ACM opgesteld en daarom voor alle leveranciers gelijk.