“Korte lijntjes, je kunt de medewerkers gewoon bij de voornaam noemen!”

 

Al 22 jaar zit Henk Valk met zijn vrouw Anja aan de haarweg in Daarle met hun maatschap. Het is de tweede generatie Valk dat op dit adres het agrarisch ondernemen bestiert. De ouders van Henk zijn nooit weggegaan en wonen ook nog steeds op deze locatie in hetzelfde huis. Boven de stallen heeft Henk jaren geleden zijn huwelijksnest gebouwd en daar geniet het echtpaar en hun drie kinderen nu van alle aspecten wat het boerenleven met zich meebrengt. De oudste van 20 gaat, zoals het nu lijkt, ook aan de slag in het melkveebedrijf en wil het ooit gaan overnemen. “We hebben ook nog wel de mogelijkheid tot het houden van vleesvarkens maar mijn zoon heeft meer met koeien dus gaan we dit afstoten”.

Jaren geleden werd Henk lid van de Nederlandse Vakbond Veehouders, en van daaruit heeft hij kennis gemaakt van het afnemen van elektra en gas via DGB Energie. “NVV is natuurlijk toen opgezet als vakbond en als gezamenlijkheid, ook qua inkoop dus dat was voor ons wel een logisch besluit”.

Henk heeft een periode ook wel bij een andere leverancier gezeten maar zit nu weer op zijn vertrouwde DGB-honk. “Dat switchen werd toen steeds meer een trend. Er kwamen ook veel meer leveranciers dus daar deed ik ook maar aan mee”.

“Het gaat bij DGB hartstikke goed. Weet je wat het is, je hebt vaste aanspreekpunten, kunt de medewerkers gewoon bij de voornaam noemen. Korte lijntjes en je voelt je ook geen nummer. Dat grote spreekt mij echt wel aan!”