Onjuiste berichtgeving media

Hoewel energieleveranciers in deze onstuimige tijden proberen om consumenten zo goed mogelijk te beschermen, duiken onlineberichten op waarin onterechte aannames worden gedaan over de energiemarkt en energieleveranciers. Ook consumentenprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Radar maken zich hier schuldig aan. Deze consumentenprogramma’s en de onlineberichten (van o.a. de Vastelastenbond) ondermijnen het vertrouwen in de energiemarkt. Opvallend is dat ook de Consumentenbond zich schuldig maakt aan het verspreiden van onjuiste informatie. Hierbij neemt de Consumentenbond niet het belang van de consument in acht. Maar is de Consumentenbond bezig met de positionering van haar eigen commerciële belangen. Niet zo lang geleden heeft Energie-Nederland Consumentenbond erop gewezen dat het in het nadeel van consumenten is als Consumentenbond onjuiste informatie verspreid om zo haar eigen commerciële belangen  na te streven (Link). Helaas heeft dat niet mogen baten, want het zijn juist de Consumentenbond en consumentenprogramma’s die zorgen voor onnodige onzekerheid bij de consument en uiteindelijk de consument benadelen. Daarom juicht DGB Energie het toe dat de ACM kritisch heeft gekeken naar haar rol als toezichthouder en de komende tijd meer haar best gaat doen om consumenten te beschermen. Het zou de bescherming van consumenten echter bevorderen als de toezichthouder zich ook richt op de verspreiding van onjuiste informatie door onder andere consumentenprogramma’s en de Consumentenbond.

DGB Energie: eerlijke energie!

DGB Energie is gestart als lokale energieleverancier en is een oer Hollands bedrijf. DGB Energie is al ruim 15 jaar energieleverancier. In al die jaren hebben wij onze klanten uitstekend bediend. Wij zijn een energieleverancier waar je op kunt bouwen. Wij willen dat onze klanten 100% tevreden zijn over onze producten en diensten.

DGB Energie is een gezond en betrouwbaar bedrijf. Bij ons bent en blijft u verzekerd van de levering van uw gas en elektriciteit en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw energiecontract. Uw energiecontract wordt gerespecteerd. Met de harde inzet van onze medewerkers en de loyaliteit van onze klanten zullen wij onze klanten ook in de toekomst blijvend voorzien van scherpe tarieven en een unieke klantenservice! Ondanks de onzekere tijden waarin we met zijn allen verkeren, is DGB Energie nagenoeg de enige energieleverancier die nog een vast contract kan aanbieden. Wij doen dit op een verantwoorde manier. Daarom bieden we een vast contract met een looptijd t/m 31-12-2023. Op deze manier zorgen we dat prijsstijgingen in de energiemarkt voor onze klanten beheersbaar kunnen blijven.

DGB Energie staat voor u klaar!

Onze klantenservice is uniek in de persoonlijke en oplossingsgerichte benadering. Hiervoor zetten wij ons iedere dag hard in. Wij drukken onze klanten op het hart om niet zomaar af te gaan op berichten uit de media en om bij vragen contact op te nemen met ons. Ook in moeilijke of onzekere tijden staan wij altijd klaar voor onze klanten. De afgelopen maanden zijn bij uitstek een voorbeeld hiervan. De stijging van de energieprijzen en de gevolgen ervan zijn groot. Een aantal energieleveranciers hebben de klappen van de stijgingen niet kunnen opvangen en helaas hebben consumenten hier nadeel van ondervonden. Klanten die merken dat door de huidige energiemarkt hun energierekening omhoog gaat, kunnen altijd contact opnemen met ons. Dan zoeken wij graag samen naar een oplossing. Onze klantenservice staat iedere werkdag voor u klaar.