Vol trots maakt DGB Energie bekend dat directeur Mark Logtenberg uit Hardenberg is uitgenodigd om aanstaande dinsdag 10 januari de NYSE Euronext beurs in Amsterdam te openen. Daarmee wordt de afgeronde beursovername van DGB, De Groene Belangenbehartiger, door VNC NV gevierd. Onder DGB vallen de volgende handelsnamen: DGB Energie en IKB Nederland.


Gongceremonie

Elke ochtend om klokslag 09.00 uur opent Euronext de beurshandel officieel door middel van een gongceremonie. Het openen van de dagelijkse beursdag wordt verricht door gasten die persoonlijk door de beurs worden uitgenodigd. Zodoende is aanstaande dinsdag 10 januari Mark Logtenberg te gast in Amsterdam om de beursgong te laten luiden en daarmee officieel de beurs te openen. Dit moment wordt veelal door RTL Z Nieuws uitgezonden. Daarmee geeft hij symbolisch een startsein om verdere invulling aan de strategie van DGB te geven. Vervolgens zal hij officieel het gastenboek tekenen, waarin geregistreerd wordt dat hij de beurs die dag geopend heeft. Vele gasten zoals ministers, staatssecretarissen, captains of industry, ambassadeurs van charitatieve instellingen en vooraanstaande personen of organisaties gingen hem voor. Een eervolle uitnodiging dus voor Mark Logtenberg om deze handeling te mogen verrichten.

 

Beursovername DGB

Door de overname onder de vleugels van VNC is voor DGB de tijd aangebroken om de volgende stap te zetten. Als oer Nederlands bedrijf worden garanties afgegeven voor voedselveiligheid, diergezondheid, dierwelzijn en groene energie. Met het keurmerk IKB Nederland wordt in de agrarische sector de kwaliteit van het voedsel ‘van zaadje tot karbonaadje’ gewaarborgd. Maar bovenal binnen deze sector het verder blijven ontwikkelen met ICT, food, mens en dier. Veehouders, dierenartsen, veehandelaren, transporteurs, slachterijen enzovoort kunnen door de beursgang dus VNC aandelen kopen en mede eigenaar worden.

 

Word mede eigenaar

Na de agrarische sector worden nu de consumenten en zakelijke markt bedient met ‘agrarische’ energie. Naast de afname van (agrarisch) gas en elektriciteit via DGB Energie, is het nu mogelijk om VNC aandelen te kopen op de beurs. Daardoor wordt u mede eigenaar van DGB Energie en dus letterlijk eigenaar van uw eigen energie. DGB Energie is de eerste Nederlandse energieleverancier waar consumenten en bedrijven aandeelhouder van kunnen worden. Als aandeelhouder profiteert u van de eventuele winstuitkering en ontvangt deze als dividend. Hierdoor is een eerlijke prijs gegarandeerd.

”In samenwerking met VNC NV is het mogelijk dat een Oer Nederlands bedrijf in Nederlandse handen is en blijft, namelijk in die van uzelf.” (aldus M. Logtenberg)

 

Meer weten? Lees meer hierover in het persbericht van VNC