OVER DGB ENERGIE

”Uw energiepartner met verstand van zaken”

Logo DGB Energie

DGB Energie

DGB energie is ontstaan uit De Groene Belangenbehartiger en opgericht in 2001. Onder de noemer DGB zijn twee bedrijfstakken te onderscheiden. Allereerst de energietak waaronder energieleverancier DGB Energie valt. Sinds 2006 zijn wij zelfstandig en leveren wij zowel gas als elektriciteit. Kenmerkend voor DGB Energie is een typisch Oer-Hollands bedrijf met de wortels in de agrarische sector. Vanuit een collectiviteitsgedachte kopen wij duurzame energie in bij de agrarische sector, van agrariërs zelf. Veelal uit de duurzame bron biomassa. Daarnaast zon-, wind- of waterkracht. Wilt u ook meedenken vanuit de collectiviteitsgedachte? Wij zijn uw energiepartner met verstand van zaken! 

Energiecentrum Hardenberg

In 15 jaar tijd is DGB uitgegroeid tot een stabiele onderneming met ruim 60 medewerkers. Wij zijn sinds 2013 gevestigd in een modern en ruim opgezet pand met een grote showroom vol innovatieve zonnetechniek. Het pand hebben we benoemd als het Energiecentrum Hardenberg. Samen met de andere gerelateerde bedrijven zijn we hier gehuisvest omdat dit de synergie en onze samenwerking bevordert. Hierdoor waait er namelijk continue een frisse wind door het bedrijf. Kom nog meer te weten over DGB Energie, bekijk de tijdlijn van DGB

MISSIE

Aanhalingsteken DGB EnergieDGB Energie streeft naar positieve klantervaringen. Want daar krijgen wij energie van. Dit doen wij door u als klant centraal te stellen en te helpen besparen op uw energiekosten. Wij zijn in 2002 ontstaan vanuit een duidelijke behoefte vanuit de agrarische sector. Energieleveranciers waren onpersoonlijk en onvoldoende bewust van haar verantwoordelijkheden. Volgens onze visie kon de gehele werkwijze eenvoudiger, persoonlijker maar vooral groener. Door gebruik te maken van restproducten (biomassa) uit de sector en lage overheadkosten zag DGB Energie zodoende kans om als nieuwkomer de energiemarkt te betreden. En bovendien een ruime besparing op energiekosten te realiseren.

Wij richten ons op de levering van ‘agrarische’ energie aan klanten uit de zakelijke markt (MKB). Door middel van onze kernkwaliteiten: eerlijke energie, kennis van de markt en persoonlijke benadering zijn wij u optimaal van dienst. Bij ons bent u geen nummer en denken wij juist met u mee! Kortom laagdrempelig.  Sluitende aanhalingsteken DGB Energie

Wij leveren 100% groene stroom zonder extra toeslag. Daardoor komt u in aanmerking voor keurmerken omtrent duurzaamheid- en kwaliteitseisen. 

Naast de levering van energie zijn wij ook actief op het gebied van zonne-energie. In samenwerking met onze dochterbedrijven Agrisolar en ESN. Daardoor staan wij garant voor het leveren en installeren van kwalitatief hoogwaardige zonnepaneelsystemen op maat door heel Nederland. Voor u betekent dit alles onder één dak bij DGB Energie: de levering van zonnepanelen, de volledige installatie ervan en de afname van energie. Vele klanten gingen u al voor! 

KERNKWALITEITEN

Inkoop van duurzame energie uit biomassa

Het verplaatsen van de afvalstroom naar een verwerkingsstroom. Uw voordeel: 100% groene stroom zonder extra toeslag.

Zonnepanelen simpelweg betaalbaar maken voor MKB

Onder andere door samen te werken met provincies (Overijssel en Drenthe) en Triplegroen. Uw voordeel: investering in zonnepanelen met een korte terugverdientijd.

TOEKOMST

aanhalingsteken dgb energie

Door overnames van grotere buitenlandse bedrijven zien we de laatste jaren energiebedrijven steeds internationaler worden. Dit is iets wat DGB Energie absoluut niet wil. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie waarbij we namelijk dicht bij ons zelf willen blijven. Met een nuchtere kijk op zaken en een gezonde blik op de toekomst. Dat wil zeggen dat wij een 100% Nederlandse onderneming zijn, die in Nederlandse handen is en ook blijft. Oer-Hollands zoals we dat zelf noemen. 

Ons vizier staat op groen en richt zich op een duurzame toekomst. Dat begint eerst bij het maken van de juiste keuzes. Dit doen we door het creëren van win-win situaties (cocreatie). Samen met u verbeteren we de wereld want door samen te werken realiseren we een schone energievoorziening in de toekomst!   sluitende aanhalingsteken DGB Energie

Uw energiepartner met verstand van zaken!