logo vnc

Hardenberg, 14-10-2016

Zoals deze week bekend is geworden wordt De Groene Belangenbehartiger (DGB B.V.) overgenomen door het Nederlandse Beursfonds Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC). Hiermee gaat voor de DGB Groep een lang gekoesterde wens in vervulling, want dit geeft ons de ruimte om verder door te groeien en de concurrerende positie te versterken. Het management van De Groene Belangenbehartiger kan hiermee een toegevoegde waarde bieden aan de klanten door een nog efficiëntere organisatie en het verminderen van de administratieve lasten. Onder andere Producert, varkenspost.nl, IKB Nederland en de databanken DGBase zullen worden overgenomen.

Naar verwachting zullen de huidige aandeelhouders van VNC binnen enkele weken goedkeuring geven aan de overname en daarmee zal DGB onder de vlag van VNC een beursgenoteerd bedrijf worden. Dit is een belangrijke stap, want het geeft DGB eenvoudiger toegang tot de kapitaalmarkt. Hiermee kan DGB zijn gewenste groei realiseren.

Wat betekent dit voor mij als klant van DGB, Varkenspost.nl of Producert?

Ondanks deze geplande overname en beursgang blijft DGB onder zijn eigen naam actief in de markt. Ook blijft de Groene Belangenbehartiger met zijn beide voeten op de grond staan en zal er in de dagelijkse bedrijfsvoering niets veranderen. Het telefoonnummer, logo, onze medewerkers op de klantenservice, de inspecteurs en Mijn DGB portaal blijft zoals u het gewend bent onveranderd.

Met onze bedrijven Producert en Varkenspost zullen we door de overname sneller en meer nieuwe innovatieve producten en diensten kunnen ontwikkelen.

Ook de dagelijkse leiding blijft in handen van het management team onder leiding van Mark Logtenberg. Het management bestaat uit Mark Logtenberg, Raymond van Riele, Remco Klomp en Leo Verheijen.

De Groene Belangenbehartiger is ontzettend blij met de overname en is er trots op dat VNC dit vertrouwen in ons heeft. Temeer omdat VNC zijn beleggingen wil richten op Mens en Dier waarmee het een perfecte match is omdat het aansluit met de activiteiten in de DGB groep.

Oprichter en ondernemer van de DGB groep, Mark Logtenberg over de overname; “ Ik ben er ontzettend trots dat VNC ons bedrijf als eerste partij gekozen heeft voor opname in hun beursfonds. Daarnaast hebben we zowel persoonlijk als zakelijk een uitstekende match omdat VNC enkel wil beleggen in “mens en dier””.

Wat gaat er dan wel veranderen?

Doordat we nu makkelijker toegang hebben tot de kapitaalmarkt kunnen we sneller groeien door b.v. overnames van bedrijven die aanvullend zijn en waarmee we een klik hebben. Hiermee zal IKB Nederland doorgroeien tot een belangrijke speler in de markt van agrarische producten in de diersectoren.

De bedrijven die nu onder VNC vallen, zijn: