Met energiezaken bezig zijn, is vast niet uw favoriete bezigheid. Het kost u namelijk tijd. En de energiemarkt zit ook nog eens ingewikkeld in elkaar. Uw totale energiekosten vragen om de nodige aandacht als het gaat om de maandelijkse lasten. Dus een beetje op de hoogte zijn van de energiemarkt en uw energiezaken is niet verkeerd. Dit kan ervoor zorgen dat u bespaart op uw energiekosten. Heeft u wel eens aan overstappen gedacht? Overstappen naar DGB Energie loont en is simpel met de overstapservice.

Overstappen energieleverancier

Het afgelopen jaar zijn een record aantal Nederlanders overgestapt van energieleverancier. Uit een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt blijkt 17% van de energieconsumenten in 2016 te zijn overgestapt. De trend Overstappen energie is stijgende.

0%
Overstappers in Nederland

Contract onbepaalde tijd

Als u een contract onbepaalde tijd heeft, zit u niet vast aan een looptijd. U kunt opzeggen wanneer u wilt. En u heeft te maken met variabele leveringstarieven. Maar het nadeel van variabele tarieven is dat deze kunnen wijzigen. In een stijgende energiemarkt stijgen uw energiekosten mee. Daarom is een vast contract gunstiger. Omdat de leveringstarieven voor een bepaalde looptijd vast staan. En u bent beschermd tegen tussentijdse prijsstijgingen. Zo kunnen met name consumenten met een contract onbepaalde tijd het meeste besparen op energiekosten.

Wanneer overstappen energie?

Overweegt u om over te stappen? Dan wilt u niet voor vervelende verrassingen of problemen komen te staan tijdens de opzegging bij uw huidige energieleverancier. Bijvoorbeeld eventuele opzegvergoedingen, extra administratie en kostbare tijd. DGB Energie heeft daar namelijk begrip voor. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer uw huidige energiecontract afloopt en wat de opzegtermijn is. Vroegtijdig het contract beëindigen kan immers leiden tot een eventuele opzegvergoeding. Ook hebben energieleveranciers veelal een opzegtermijn waar u rekening mee moet houden. Overstappen naar DGB Energie is simpel met de overstapservice! Want als u overstapt, houden we rekening met de exacte afloopdatum en opzegtermijn van uw contract. Met andere woorden u stapt dus nooit te vroeg over. En dat betekent geen risico op opzegvergoedingen. Wij regelen zonder problemen uw volledige overstap. U heeft er zelf geen omkijken naar.

Overstappen energie loont

Overstappen naar DGB Energie loont! U kunt profiteren van besparingen op uw energiekosten. Lees meer over energiekosten besparen. Ruim van tevoren bieden wij een verlengingsvoorstel aan. Daardoor kunt u op een gunstig marktmoment weer contract verlengen voor een nieuwe periode. Met andere woorden contractverlenging op het juiste moment. Uiteraard helpen wij u daarbij en houden we de energiemarkt voor u in de gaten. Maar geven wij ook open en eerlijk advies. Geheel vrijblijvend. Daarom informeert DGB Energie u bijvoorbeeld bij een laag marktmoment of als uw contract afloopt. En door korte lijnen heeft u altijd direct contact met de juiste persoon. Kortom profiteren van besparingen en gemak voor u!

Vast energie contract

DGB Energie levert 100% groene stroom zonder extra opslag. Enkel in combinatie met vaste contracten waarbij u kunt kiezen uit 1,2 of 3 jaar. Wekelijks bepalen wij scherpe tarieven voor zowel gas als elektra. U bepaalt zelf uw energietarief door het juiste instapmoment te kiezen. Dit bekent dat wij nu al energie voor u kunnen inkopen voor na uw huidige energiecontract. Na afloop van uw huidige energiecontract stapt u in bij DGB Energie met de overeengekomen tarieven.

Overstapservice

Door middel van onze overstapservice is overstappen namelijk een fluitje van een cent.

Meld u snel en eenvoudig aan via onze website. Ook wanneer u al een contract heeft bij een andere energieleverancier, is het mogelijk om nu al in te stappen. Want het nieuwe contract bij DGB Energie gaat vervolgens in na afloop van uw huidige energie contract.
Wij regelen de overstap en opzegging bij uw huidige energieleverancier. Daardoor heeft u er zelf geen omkijken naar.
Onze werkwijze is transparant. Wij verzorgen namelijk maandelijks het incasseren van het voorschot van uw rekening. Dit voorschot is inclusief alle kosten (levering, transport, vastrecht, energiebelasting en BTW).
Uw oude energieleverancier stopt met incasseren en stuurt u daarna een eindafrekening. De eindstanden op de factuur van de oude leverancier komen daarom altijd overeen met de beginstanden op de factuur bij DGB Energie.
De meterstanden verwerken wij in een duidelijke jaarnota.
Met uw persoonlijke account op Mijn Portaal zijn uw energiezaken op elk gewenst moment digitaal te regelen. Na de aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging van uw contract. Maar ook voor het activeren van uw persoonlijke account. Maak vervolgens een wachtwoord aan en log in via ‘Mijn Portaal’. Dan vindt u onder andere uw contractgegevens, meterstanden, energieverbruik, voorschotnota’s en jaarafrekeningen. Op deze manier heeft u het simpelweg zelf in de hand.