De geschiedenis met de varkenssector maakte mij extra nieuwsgierig!

Sinds 1920 bestaat het boerenbedrijf al aan de Hofmeijersweg in Raalte. Ooit begonnen als gemengd bedrijf maar tegenwoordig ligt de aandacht op melkvee. Het was niet vanzelfsprekend dat de huidige ondernemer boer zou worden, Herman had zeker niet meteen passie voor het vak ondanks dat hij werd grootgebracht op de boerderij. “Ik wilde eigenlijk helemaal geen boer worden, maar op een gegeven moment dacht ik, ach dat andere lijkt me ook niets dus laat ik het maar doen”.

Sinds 1987 is het bedrijf van Herman en jaren later kwam ook zijn vrouw Ingrid erbij in. Het gezin telt 4 kinderen, waarvan 1 meisje en 3 zonen. Herman is niet zozeer bezig met de vraag of er een opvolging tussen zit. “Vind ik niet belangrijk. Ze moeten kiezen voor hetgeen hen blij maakt en dan ben ik ook gelukkig. Je moet tegenwoordig ook echt wel wat kennis van zaken hebben wil je een boerenbedrijf runnen”.

Na wat omzwervingen tussen andere energieleveranciers is er jaren geleden gekozen voor DGB Energie. Een accountmanager kwam aan de deur, presenteerde De Groene Belangenbehartiger met haar instaptarieven en de keuze werd gemaakt. “Uiteindelijk is de prijs bepalend. Maar de geschiedenis met de varkenssector was voor mij ook wel opvallend en een extra reden dat ik nieuwsgierig werd. Betrouwbaarheid, stukje know how, allemaal zaken die mij wel zekerheid geven”, legt Herman nader uit.

Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van Mijn Portaal, “het is de moderne wereld dus daarin moet je ook wel meegaan. Via de telefoon wel eens contact gehad. De medewerkers zijn netjes en je krijgt snel antwoord”.

Middels een mailing werd Herman ook op de hoogte gebracht van de zonnepanelen via DGB Energie Hardenberg. Sinds oktober 2016 wordt er nu zelf energie opgewekt. Op deze manier voor maatschap Van Rossum alles onder 1 dak en dus optimaal overzichtelijk.