“Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk!”

Sinds 2004 woont het echtpaar Jo en Danielle Wolters-Veldink in hun omgebouwde boerderij aan Het Oosterveld in Hoogeveen. Op steenworp afstand van Hoogeveen maar wel met de charmes van het prachtige platteland. Van oorsprong komt Danielle uit Nieuwleusen en Jo uit Windesheim, een klein plaatsje achter Zwolle. “Ooit heeft Jo gesolliciteerd op zo’n hele kleine advertentie en toen heeft hij op een melkveebedrijf hier aan de overkant van de snelweg als bedrijfsleider kunnen werken” aldus Danielle, zittend aan de keukentafel in de compleet gerenoveerde keuken.

Via via kwam Jo te werken bij de kalverstallen op het adres waar ze nu zitten en diende zich op gegeven moment de mogelijkheid aan om alles over te nemen. Nu jaren later heeft niet alleen het huis een metamorfose ondergaan maar ook het bedrijf. Momenteel is het een mestkalverenbedrijf voor witvlees en mestvarkens.

Danielle geeft aan niet meer exact te weten hoe het contact met DGB Energie ontstaan is. Het zou via een beurs kunnen zijn, maar kan ook wezen dat anderen haar hierop wezen. Het voornaamste was wel dat het een kleine organisatie moest wezen dus een link naar het Hardenbergse werd snel gemaakt. En vanaf 2003 zijn ze trouw gebleven aan DGB. “We verlengen onze contracten ook telkens met 3 jaar’.

Naast hun woonhuis verhuren Jo en Danielle ook nog 2 andere naastgelegen huizen. Ook hier zitten zij met hun aansluitingen bij DGB. “Naast de link met de agrarische sector vinden we het persoonlijk contact ook erg belangrijk. Zeker met de twee huizen die we verhuren is het heel fijn wanneer er snel contact is. Daarbij komt dat bij grote organisaties het lastiger onderhandelen is dan bij een kleine. Dus voor ons werkt dit perfect zo”.

Ook laten ze hun inspecties uitvoeren door medewerkers van PROduCert, een onderdeel van DGB Energie.