ZONNEPANELEN

Met zonnepanelen kunt u
zelf duurzame energie
opwekken.

Nederland is meer dan geschikt om duurzame energie op te wekken. Onder andere door middel van zonnepanelen. Zonne-energie is duurzaam. Want bij de opwekking van deze duurzame energie komen namelijk geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrij. Door zelf zonnepanelen aan te schaffen, wekt u uw eigen zonne-energie op. Benieuwd wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen?

Waarom zonnepanelen?

  • Op maat gemaakte zonnepanelensystemen

  • Lange levensduur met hoog rendement

  • Onbeperkt salderen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Een zonnepanelensysteem bestaat naast zonnepanelen ook uit een omvormer. Deze zet namelijk de opgewekte zonne-energie (gelijkstroom) om naar bruikbare stroom (wisselstroom) voor uw woning of bedrijf. Deze omvormer wordt geplaatst op een goed geventileerde plek. Vervolgens wordt het systeem vakkundig aangesloten in uw meterkast. U kunt de registratie van de hoeveelheid opgewekte elektriciteit via de omvormer volgen.

Beste zonnepaneel ter wereld

De Sunpower zonnepanelen staan bekend om zijn topprestaties en behoren tot het beste zonnepaneel ter wereld! Kenmerkend is een zeer hoog rendement, een lange levensduur en bovendien een elegant uiterlijk. Binnen de markt van zonnepanelen zijn grofweg drie soorten zonnepanelen te onderscheiden: Monokristallijn, Polykristallijn en dunne film zonnepanelen. Onderstaand kunt u de zonnepanelen vergelijken en de verschillen zien:

 ZONNEPANELEN PLAATSEN

Zonnepanelen plaatsen is zowel op een schuin als een plat dak mogelijk. Echter is het ook mogelijk om het zonnepanelensysteem in het veld te installeren. De ideale situatie is een dak gericht op het zuiden. Maar ook voor een dak op het oosten of westen zijn geschikte zonnepanelen verkrijgbaar. Dan zijn dunne film zonnepanelen extra gunstig. Bij het opwekken van zonne-energie is niet noodzakelijk direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag gebeurt dit. Echter is schaduw een ander verhaal. Daarom is het belangrijk om te controleren of er geen schaduw op uw dak valt. Want het veroorzaakt opbrengstverlies en werkt als weerstand op de zonnepanelen. Dit is ook wel vergelijkbaar met het plaatsen van een voet op een tuinslang.

Schaduw

Indien sprake is van schaduw, is het goed om kritisch te kijken naar de plaatsing van het zonnepanelensysteem. Want bomen of naastgelegen gebouwen veroorzaken al snel schaduw. Vergeet echter niet dat obstakels op een dak ook voor de nodige overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan dak doorvoeren, schoorstenen of dakkapellen!

Voorbeelden geplaatste zonnepanelensystemen

Zonnepanelen op dak met weinig ruimte

Zonnepanelen op een dak met weinig ruimte

Deze woning heeft 12 zwarte kristallijn panelen. Het laat zien dat het plaatsen van zonnepanelen op daken met minder ruimte ook goed mogelijk is. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van een dakkapel of een klein oppervlak. In deze situatie wordt meer dan voldoende energie opgewekt, namelijk 2.900 kWh/jaar.

Dunne film zonnepanelen, horizontaal geplaatst

Dunne film zonnepanelen, horizontaal geplaatst

Geen ruimte op het dak van uw woning of schuur? Dan is het ook mogelijk met dunne film zonnepanelen om die horizontaal aan de gevel plaatsen. Zo zijn er veel mogelijkheden voor verschillende dak situaties om duurzame energie op te wekken. Vraag daarom naar de mogelijkheden voor uw woonsituatie.

Oost-west gesitueerde zonnepanelen

Oost-west gesitueerde zonnepanelen

Dit dak heeft zwarte kristallijn panelen die in een oost-west situatie zijn geïnstalleerd. Omdat dan een optimale opwekking van energie gedurende de hele dag mogelijk is. Daarnaast is deze installatie voorzien van voldoende ballastblokken op een hoogte van 11 meter. Kortom deze zonnepanelen wekken 6.000 kWh op.

Dunne film zonnepanelen zuid-oost/zuid-west situatie

Zuid-oost/zuid-west situatie met dunne film zonnepanelen

Deze dunne film zonnepanelen zijn meer dan geschikt om over meerdere dakvlakken te verdelen. Zodoende ook op deze zuid-oost en zuid-west ligging. Door middel van deze zonnepaneleninstallatie wordt namelijk meer dan 2.250 kWh per jaar opgewekt.

Kristallijn zonnepanelen op het zuiden gericht

Kristallijn zonnepanelen op het zuiden gericht

Voor daken die op het zuiden zijn gericht, zijn de kristallijn panelen meer dan geschikt. Daarnaast hebben onze zwarte kristallijn panelen een hoge prestatie van 270 Wp/paneel, 12 jaar product garantie en 25 jaar vermogensgarantie. Deze 12 panelen wekken 2.900 kWh/jaar op.

SALDEREN EN TERUGLEVEREN

2%

2% van onze groene stroom is opgewekt uit zonnepanelen.

95%

95% van onze klanten zijn meer dan tevreden over DGB Energie.

18%

Zonnepanelen zetten tot 18% van zonlicht om in stroom. 

INSTALLATIE VIA ZONNEKEUR

ZONNEPANELEN MET ZONNEKEUR KEURMERK

Het Zonnekeur keurmerk geeft u houvast bij de zoektocht naar betrouwbare zonnepanelen, maar ook installateurs. Zonnekeur installateurs hebben namelijk aantoonbaar veel ervaring en worden ook getoetst om aan strenge criteria op gebied van kwaliteit en veiligheid te voldoen. Kies daarom voor zekerheid, voor een lang, betrouwbaar en veilig gebruik van zonne-energie.

zonnekeur installateur