Modelcontract

Met het modelcontract energie van DGB Energie bepaalt u zelf de looptijd van het contract en maakt u gebruik van variabele leveringstarieven. Word nu klant en kies voor Modelcontract van DGB Energie.

  • Stroom en Gas
  • Variabele leveringstarieven
  • Opzegtermijn: 30 dagen

Veel gestelde vragen over het modelcontract:

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft het Modelcontract Energie ontwikkeld. Dit is een contract waarvan de opzet en de voorwaarden bij elke energieleverancier gelijk zijn, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken. Het modelcontract energie is een energiecontract met variabele energietarieven. Ook heeft dit contract een onbepaalde looptijd en een opzegtermijn van 30 dagen.

Het Modelcontract bestaat uit stroom en/of gas met een variabel tarief en tevens een flexibele looptijd. Opzeggen kan dan gratis met een opzegtermijn van dertig dagen.

Het Modelcontract bestaat dus uit variabele tarieven. Energieleveranciers kunnen de tarieven van het Modelcontract twee keer per jaar wijzigen, namelijk op 1 januari en 1 juli.

Bij onvoorziene wijzigingen in de marktomstandigheden kunnen de leveringstarieven ook op andere momenten worden aangepast.

Wanneer u gebruik wilt maken van het Modelcontract, dan kunt u zich aanmelden door contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 088 018 04 00. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 15:00 uur bereikbaar.

Op het Modelcontract zijn speciale Modelcontractvoorwaarden van toepassing. Deze zijn door de ACM opgesteld en daarom voor alle leveranciers gelijk.