Uit recent onderzoek is gebleken dat de groene stroom die door de Nederlandse bevolking in gebruik is, steeds meer van eigen bodem komt. De oorsprong van deze groene stroom komt dus steeds meer uit Nederland zelf. Het onderzoek is uitgevoerd door PriceWise, een grote onafhankelijke energievergelijker van Nederland. De term groene stroom krijgt daardoor steeds meer een andere dimensie, namelijk (oranje) groene stroom of Hollandse groene stroom.

 

Overzicht Hollandse groene stroom

 Overzicht Hollandse groene stroom

Zoals bovenstaande gegevens laten zien, wordt het aandeel groene stroom uit Nederland steeds groter. In 2015 was dit 7,29% en in 2016 is het aandeel gestegen naar 19,86%. Dat betekent dat de groene stroom die in Nederland gebruikt wordt, steeds meer ‘oranje’ is. De belangrijkste reden van deze ontwikkeling is omdat de prijs van Nederlandse groene stroom steeds goedkoper is geworden. Echter neemt dit niet weg dat het aandeel groene stroom uit Europa nog altijd groter is dan het aandeel groene stroom uit Nederland. Groene stroom is niet minder groen op moment dat het bijvoorbeeld twee kilometer over de Nederlandse grens zou zijn opgewekt. We leven in één Europa. Lees meer over het onderzoek op de website van PriceWise.

 

DGB Energie is een oer Hollandse onderneming en levert 100% groene stroom, zonder extra toeslag. Deze duurzame energie is voornamelijk afkomstig uit biomassa, die zo veel mogelijk bij onze klantenkring in de agrarische sector wordt ingekocht. Oftewel van boeren. Daarnaast zon-, wind- of waterkracht. Veelal in Nederland maar ook in Noord-Europa. Aangevuld met groencertificaten, ander woord voor Garanties van Oorsprong (GvO’s), die afkomstig zijn uit heel Europa. Op deze manier garanderen wij 100% groene stroom. Wanneer u graag een bewijs ontvangt van 100% groene stroom, kunt u deze bij ons aanvragen.

Meld u aan bij DGB Energie en profiteer van scherpe tarieven en 100% groene stroom via een oer Hollands bedrijf!