Strijdbaar en goed voor je eigen mensen!

Sinds 14 november 1997 woont André met zijn vrouw Frida aan de Burgemeester Jansstraat in Kerkenveld. Vanuit het Twentse Mander, gemeente Tubbergen, vertrokken zij naar het pittoreske dorp onder de rook van Hoogeveen. In Mander was er geen mogelijkheid meer om uit te breiden, en daardoor op zoek naar een plek met meer ruimte.

Daar waar André in Mander nog een gemengd bedrijf runde met melkvee en varkens, maakte hij met het vertrek naar Kerkenveld de stap naar daar waar hij het meest zijn hart had liggen, de varkens. “Het is een bedrijf gericht op de toekomst. Om op te werken, voor mijn pensioen, misschien wel mijn kinderen. Is het uiteindelijk niet voor de kinderen dan om te verkopen”, aldus Andre aan de keukentafel in zijn prachtige woning, gelegen naast zijn biologische varkensbedrijf.

Op de beurs in Hardenberg werd er het eerste contact gelegd met DGB Energie Hardenberg. “We zijn eerst energie gaan afnemen. Het was goedkoper, en wat ook belangrijk is is het feit dat DGB de belangen behartigd van de boeren. Strijdbaar en goed voor je eigen mensen!”. En vanuit deze gedachtengoed is hij ook aangesloten bij IKB Nederland, een tak binnen DGB Energie Hardenberg, voor het uitvoeren van inspecties en certificering. Deze worden uitgevoerd door de inspecteurs van PROduCERT. Terugkomende op de energie “We maken ook veelvuldig gebruik van de eigen inlog, Mijn Portaal. Mooi makkelijk en, ook handig, overzichtelijk!”.