Als compensatie voor de stijgende energieprijzen heeft de overheid aangekondigd dat de btw op energie per 1 juli verlaagd zal worden. De btw zal van 21% naar 9% gaan. Het voornemen van de overheid is om deze btw verlaging tot 1 januari 2023 te hanteren.

Als u klant bent bij DGB Energie, dan heeft u het getroffen. DGB Energie geeft u namelijk als een van de weinige energieleveranciers direct het voordeel op de btw verlaging. Om ervoor te zorgen dat u direct voordeel heeft van de btw verlaging zal per 1 juli het maandelijkse voorschot opnieuw berekend worden. Uw maandelijks voorschot zal hierdoor aangepast worden en u zult direct voordeel merken.

Het is goed dat de overheid huishoudens compenseert. Maar bij DGB Energie vinden wij het belangrijk dat wij als energieleverancier onze klanten ondersteunen in moeilijke tijden. Dit doen wij door handige bespaartips te geven die al snel vele euro’s kunnen schelen. Maar wij bieden klanten ook zekerheid. Ondanks de onzekere tijden waarin we met zijn allen verkeren, is DGB Energie nagenoeg de enige energieleverancier die nog een vast contract kan aanbieden. Wij doen dit op een verantwoorde manier. Op deze manier zorgen we dat prijsstijgingen in de energiemarkt voor onze klanten beheersbaar kunnen blijven. Klanten die merken dat hun energierekening omhoog gaat en hierdoor in de problemen dreigen te komen, kunnen altijd contact opnemen met ons. Dan zoeken wij graag samen naar een oplossing.