Duurzaamheid is bij Wavin Nederland een belangrijk onderwerp, waar het bedrijf proactief mee bezig is. Daardoor hebben zij onder andere interne doelstellingen vastgesteld op het gebied van duurzaamheid. Zodoende ontstond het verminderen van de energiebehoefte van het kantoorgebouw in Hardenberg, waardoor minder energie uit het elektriciteitsnet nodig is. Door maatregelen te nemen is deze behoefte goed te vervullen. Lees meer hierover op de website van Wavin.

“De benodigde energie komt uit restwarmte van de Wavinfabriek in Hardenberg. Het kantoor van Wavin Nederland maakt nu al voor 80% van zijn energiebehoefte gebruik van deze restwarmte. Daardoor is een veel kleiner aandeel aan traditionele energie nodig. En ook dat aandeel willen we zoveel mogelijk verduurzamen”.

Investering zonnepanelen door Wavin Nederland

Via DGB Energie is het mogelijk om te investeren in zonnepanelen. Daarmee wekt u uw eigen energie op en wordt u minder afhankelijk van de energieleverancier. Een goede keuze van Wavin Nederland om via DGB Energie te investeren in zonnepanelen. Lees meer over DGB Energie. Daarmee konden zij een flink deel van de energiebehoefte van het kantoorgebouw op een duurzame manier dekken. Hierdoor is het bedrijf een stap dichter bij het behalen van de interne doelstelling op het gebied van duurzaamheid. Namelijk energiezuinig en duurzaam werken. Dit komt volledig ten goede aan de missie van de overheid.

investering zonnepanelen via DGB Energie    DGB zonnepanelen bij Wavin Hardenberg